Olivabogyók, oliva olajak, olivakrémek,
oliva készítmények

Az olívaolaj fogyasztásának régóta ismertek az előnyei

Az olívaolaj fogyasztása a magas olajsav tartalom miatt ajánlott. Gyógyászati célra is használt olívaolaj 70-80%-ban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavésztereket, valamint nyomokban fitoszterint és lecitint is. Életfontosságú (esszenciális) zsírsavak az F-vitaminok, amelyeket az olívaolaj természetes állapotában tartalmaz.
. Az olívaolaj optimális arányban tartalmazza az egyszeresen telítetlen, a többszörösen telítetlen és a telített zsírsavakat
. Stresszterhes napjainkban ezért az olívaolaj és az olívabogyó rendszeres fogyasztása, étrendünkbe való folyamatos beiktatása egészségmegőrzésünk miatt nélkülözhetetlen.

Talán kevesek gondolnak az olajbogyóra mint gyümölcsre, hiszen főként sósan szoktuk fogyasztani, azonban mint termést mégis ide kell sorolnunk. Lehet zöld, lila, fekete színű, és létezik gömbölyű vagy hosszúkás változata is.

Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony koleszterinnek és a magas antioxidáns-tartalomnak köszönhető lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.
A-, D-, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. Nyugtató hatású anyagok is találhatók benne, melyek stressz esetén jó hatással lehetnek szervezetünkre. Jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.

Tekintse meg teljes kínálatunkat a webshopban.

  • Ízletes

  • Egészséges

  • Természetes

  • Javítja az állóképességet

  • Gyulladáscsökkentő

A legjobb választás

Az ismert olajok közül a lehető legjobb választás. Alaptényezője a „görög paradoxonnak”, vagyis, aki a mediterrán diétát követ, amely magas zsírtartalmú, annál alacsony a szív- és érrendszeri betegségek és elhízás esélye. Valószínűleg már hallottál a halolaj jótékony hatásairól. Az extra szűz olívaolaj ugyanolyan omega-3 zsírsavat tartalmaz, csökkenti a vér zsírtartalmát (ezzel a szívbetegségek kockázatát), az ízületi fájdalmakat és ízületi gyulladást.

Nem titok, hogy az elhízás egyre többeket érint , különösen a gyerekek körében tömeges jelenség. A rendszeres olívaolaj fogyasztás kimutatottan segíti a testsúly megtartását, és ellenőrzés alatt tartja a vércukor-, inzulin- és koleszterinszintet. Az olívaolaj tele van sűrű lipidekkel, „védő” koleszterinnel, az ún. HDL-lel. Az összes rendelkezésre álló olajfajta közül az olívaolajban a legtöbb a telített zsírsav, az a fajta zsír, mely nem oxidálódik a szervezetben.

Az extra szűz olívaolaj egy különleges anyagot is tartalmaz ami olyan gyulladáscsökkentő, mint az ibuprofen. Az orvosok szerint a gyulladás összekapcsolódik – lehet kiváltó oka is – az allergiával, depresszióval, szívbetegségekkel vagy rákkal. Az olívaolaj segít kézben tartani a gyulladást.

Nem csak a legegészségesebb fajtája az olajoknak, de a legízletesebb is. Fontold meg a vaj és más növényi olajok helyett az olívaolaj használatát! Így nem veszted el az ízeket és élvezheted az olívaolaj gazdag előnyeit.

Fogj néhány pita kenyeret vagy bagettet, mártsd olívaolajba és fogyaszd rágcsaként! Ez az egyik legnépszerűbb köret vagy salátaösszetevő a görögöknél

Extra szűz vagy szűz olivaolaj?

Mint tudjuk, az extra szűz olívaolajnak van néhány konkrét egészségügyi előnye és egészen jellegzetes íze. De mitől is lesz extra szűz az olívaolaj? Az extra szűz olívaolaj az olívabogyó első nyomásából származik. Ezt mindig hidegen sajtolják, vagyis nem használnak hőt és vegyi anyagokat a végtermékért. Nincsenek benne adalékanyagok és tartósítószer.
Az eredmény? Egy hamisítatlan olívaolaj megőrzi a természetes ízét és aromáját. A szűz olívaolaj a második préselésből származik és gyengébb minőségű. Görögországban különleges viszonyban vannak a szűz olívaolajjal, a termelés 80%-a extra szűz. Ezzel szemben az olasz termelés csupán 50%-a, a spanyolé pedig kevesebb, mint 30%-a extra szűz. Az olívaolaj tele van telítetlen zsírsavakkal, amelyek hozzájárulnak az agyunk megfelelő működéséhez. Segítségével gyorsabban megy a gondolkodás is.

Nem csak az agy, hanem a szív működését is javítja az olívaolaj, ugyanis segít megtisztítani az artériákat. Ha gyakran küzdesz székrekedéssel, akkor van egy jó hírünk: egy kanálnyi olívaolaj segíthet megoldani a problémát.
Fogyókúrázóknak is érdemes fogyasztaniuk, ugyanis segít kiüríteni a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagokat.
Az olívaolaj szebbé teszi a bőrt, emellett jót tesz a körmöknek és a hajnak is a benne lévő vitaminoknak hála. Az olívaolajban lévő antioxidánsok segítenek megakadályozni a ráncok kialakulását.

További termékek: